We zijn momenteel geslotenWij zijn weer geopend op zondag (16 juni 2024) van 10:00 tot 02:00

Ons verhaal

Een eigen speciaalbieren café, waar dan met name de bieren van Belgische herkomst centraal zouden staan, was altijd al een droom van Roel Smeets. Op 4 juli 2014 opende hij samen met zijn vrouw Jolanda Plantaz de Gouverneur en werd deze droom werkelijkheid. De geschiedenis van dit unieke concept op deze specifieke plek gaat echter veel verder terug.

Historisch karakter

Al van medio 19e tot begin 20e eeuw stond de plek die vandaag de dag bekend staat als de Gouverneur in het teken van bier. In die tijd werd hier door twee generaties van de familie Marres bier gebrouwen. Deze brouwerij werd toen ook wel de Valkenbrouwerij genoemd, een naam die ze te danken had aan de twee uitkijkende valken die aan de voorgevel van het pand gevestigd waren (en nog steeds zijn). 

Dit stukje historie is een van de redenen waarop Jolanda Plantaz en Roel Smeets ervoor kozen om precies op deze plek een Belgisch speciaalbieren café te openen. 

Het historische karakter van de locatie van de Gouverneur proef en voel je bij ieder bezoekje: de zaak is ingericht met een knipoog naar het verleden. Vol retro elementen is hier een warm en knus interieur gecreëerd. 

En de naam van deze altijd gezellige biertaverne? Die is dus écht Limburgs, er is namelijk maar één Nederlandse provincie die nog van oudsher een gouverneur heeft en dat is Limburg. In België hebben alle provincies een gouverneur.

Ontdek onze

Biertaverne

Ontdek ons

Terras

Ontdek onze

Gelagkamer

Ontdek onze

Bierkelder